A legjobb GBA emulátorok Windows 11/10 számítógépekhez (2024)

A Game Boy Advance vagy röviden GBA a múltban az egyik leginkább kézi videojáték-rendszer volt. Sok követőt gyűjtött össze, amely a mai napig erős. Ha a memóriasávban szeretne utazni, de már nincs GBA-eszköze, akkor azt javasoljuk, hogy töltsön le egy emulátort Windowshoz. Abból, amit látunk, a web tele vaningyenes GBA emulátorok, és sok közülük elég jól működik Windows rendszeren. A probléma az, hogy melyek a legjobbak a csoportból? Nehéz erre a kérdésre válaszolni, de tehetünk, hogy létrehozunk egy listát, és onnantól eldöntheted, hogy melyikkel játszol.

Az itt felsorolt emulátorok ingyenesen letölthetők és használhatók, de nem segítünk a Game Boy Advance játék ROM-jainak megtalálásában, mert a ROM-ok letöltése illegális tevékenység. Tehát ezt rád bízzuk, hogy eldöntsd.

  1. VisualBoy Advance Emulator
  2. Nincs $GBA emulátor
  3. mGBA emulátor
  4. Higan GB emulátor
  5. Bojkottáld az Advance emulátort
  6. BatGBA emulátor
  7. RascalBoy Advance emulátor

1] VisualBoy Advance Emulator

Az első emulátor, amelyet itt szeretnénk megnézni, a VisualBoy Advance. Ez az emulátor sok éve létezik, és a kezdete óta többszöri frissítéssel az egyik legstabilabb GBA-emulátor lett a mai napig.

A konzisztenciája és a játék előrehaladásának bármikori elmentésének lehetősége miatt szeretjük. Továbbá, ha a felhasználók vezérlőt szeretnének használni, vagy át akarják alakítani a vezérlőik gombjait, akkor ez könnyen elvégezhető.

Ezenkívül lehetőség van képernyőképek készítésére, játékmenet rögzítésére, és még csalási kódok használatával is átjuthat ezeken a nehéz szinteken.

LetöltésVisualBoy Advance

2] No$GBA emulátor

Egy másik régi Game Boy Advance emulátor, amelyről beszélnünk kell, a No$GBA, más néven No Cash GBA. Ez a bizonyos emulátor GBA hibakeresőként indult, de több frissítéssel később teljes körű emulátorrá alakult.

Az összegyűjtött adatok alapján a No$GBA az első emulátor, amely támogatja a többjátékos játékokat ugyanazon a számítógépen. Emellett Nintendo DS játékokat is le tud játszani, de ez a szempont nem lett tökéletes, és mivel az utolsó frissítés 2019-ben jelent meg, nem kell változásra számítani.

LetöltésNo$GET.

3] mGBA emulátor

A legjobb GBA emulátorok Windows 11/10 számítógépekhez (1)

Népszerűségét tekintve az mGBA Game Boy Advance emulátor valószínűleg a legismertebb és legtöbbet használt a többi közül. A felhasználók évente több frissítésre számíthatnak, hogy biztosítsák az emulátor megfelelő működését szinte minden hardvertípuson és operációs rendszeren, ahol a Windowsról van szó.

Nem ez a leggazdagabb elérhető emulátor, de ez nem számít, mert jól fut. Ennek az az oka, hogy az mGBA támogatja a Game Boy Advance játékok legnagyobb katalógusát, és ha akarod, a cheat kódok is probléma nélkül használhatók.

A mi szempontunkból a legmenőbb funkció a játék felülbírálása a ROM javítások engedélyezése érdekében.

4] Higan GBA emulátor

Ha a dolog az egyszerűség, akkor érdemes egy pillantást vetni a Higan GBA néven ismert emulátorra. Az a tény, hogy nem sok funkcióval rendelkezik, az egyik fő oka annak, hogy jól működik. Nem csak ez, hanem a Higan GBA több, mint egy Game Boy Advance emulátor, hanem egy többcélú eszköz, amely képes emulálni a Famicom, a Super Famicom, a Gameboy Color, a Sega Master System, a Mega Drive és a Game Gear modelleket.

A listán szereplő többihez képest a Higan GBA továbbfejlesztett színvisszaadást kínál, így számíthat arra, hogy játékai jobban fognak kinézni, mint valaha.

LetöltésHigan GB emulátor.

5] Boycott Advance Emulator

A Boycott Advance emulátor eredetileg homebrew játékok futtatására szolgált, de alkalmas kereskedelmi játékokra is. Vannak azonban ismert problémák, amikor egyes GBA-játékok nem futnak a tervezett módon, és az összegyűjtött adatok alapján általában ezek a játékok az újabbak.

Mindezek ellenére ez az emulátor eléggé képes. Például teljes mértékben támogatja a méretezést és az elforgatást. Az eszköz támogatja a GBA DirectSound csatornákat is, de jelenleg csak részben.

LetöltésBojkottáld az Advance emulátort.

6] BatGBA emulátor

Itt azt kell mondanunk, hogy ez valószínűleg a legegyszerűbb GBA-emulátor, amit valaha láttunk. A BatGBA annyira egyszerű, hogy kis helyet foglal el a számítógépen, és ez a speciális lehetőségek hiánya miatt van.

A jó hír az, hogy ez az emulátor minden kereskedelmi és nem kereskedelmi GBA-játékot probléma nélkül lejátsz. De ez nem azoknak való, akik a funkciók után szeretnének bütykölni.

LetöltésBatGBA emulátor.

7] RascalBoy Advance Emulator

Az egyik ok, amiért a RascalBoy Advance-t GBA-emulátorként igazán szeretik, az az, hogy lehetővé teszi a játékosok számára, hogy többszereplős játékokat játsszanak barátaikkal. Csak néhány GBA emulátor képes erre, és az eddigiek alapján a RascalBoy Advance a legjobb a csoportban.

Arról nem is beszélve, hogy a többjátékos komponensen kívül ez a GBA-emulátor meglehetősen egyszerű, és kevés fejlett funkcióról beszélhetünk.

LetöltésRascalBoy Advance emulátor.

Legálisak a GBA emulátorok?

Igen, az emulátorok letöltése és használata 100 százalékban legális. Ha azonban a GBA ROM-ok online megosztásáról van szó, ez semmilyen formában vagy formában nem törvényes. A múltbeli tevékenységekből pedig egyértelműen kitűnik, hogy a Nintendo nem fél bíróság elé állítani az egyéneket.

A GBA emulátorok biztonságosak?

Még soha nem találkoztunk vírusokkal fertőzött GBA-emulátorral, de bármi lehetséges, ezért mindig gyakorolja a fájlok Microsoft Defenderrel történő ellenőrzését minden letöltés után.

A legjobb GBA emulátorok Windows 11/10 számítógépekhez (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6199

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.